15.8 C
София

Бил Гейтс предлага своите препоръки за това какво да четете, гледате и слушате по време на празниците

Бил Гейтс с трите книги, които препоръчва за празниците. (ГейтсБележки Снимка)

Бил Гейтс се завръща с една от сезонните си традиции, предлагайки три от най-добрите книги, които е чел през 2023 г. като препоръки за подаръци за почивка.

В нова публикация в блога си GatesNotes в понеделник съоснователят на Microsoft също сподели своя плейлист с любими празнични песни, шоу, което харесва в Netflix, и онлайн курс по икономика за тези, които търсят нещо, което да гледат или слушат.

Книги:

  • Песента на клетката,” от Сидхарта Мукерджи. Гейтс казва, че книгата за човешкото тяло’s cells може да ни помогне да разберем по-добре какво се случва по време на заболяване и да се чувстваме оптимисти, че нещата ще се подобрят.
  • Не е краят на света,” от Хана Ричи. Книгата използва данни, за да противоречи на сценариите от съдния ден за климата и други екологични теми, без да се пренебрегват предизвикателствата. “Всеки, който иска да проведе информиран разговор за изменението на климата, трябва да прочете тази книга, казва” Гейтс.
  • Изобретение и иновации,” от Вацлав Смил. Авторът пише, че живеем в епоха, която показва “unmistakable признаци на техническа стагнация и забавяне на напредъка.” Гейтс казва, че не е съгласен с това и че въпреки че Смил не е толкова оптимистичен, колкото за перспективите за иновации, “if искате да знаете как човешката изобретателност ни доведе до този момент във времето,” той силно препоръчва книгата.

Онлайн курс:

  • Онлайн лекции по икономика от Тимъти Тейлър. Гейтс нарича Тейлър един от любимите си професори и препоръчва и трите си серии на Wondrium: “New Global Economy,” “Economics,” и “Unexpected Economics.” Гейтс каза, че ги е гледал преди повече от десетилетие и все още ги препоръчва на приятели и семейство днес.

Телевизионен сериал:

  • “All Светлината, която не можем да видим,” на Netflix. Гейтс нарече книгата невероятна и каза, че поредицата е също толкова добра. “Актьорът, който играе фон Румпел, нацистки ловец на скъпоценни камъни и злодеят в историята, е особено запомнящ се,” казва той.

Музикален плейлист:

  • “Holiday плейлист 2023,” на Spotify. Гейтс казва, че веднага щом Денят на благодарността се преобърне, той’s готов да промени навиците си за слушане и да влезе в духа на празничната музика. Плейлистът му включва смесица от класически и модерни песни от цял свят. Боб Дилън, Мадона, Стиви Уондър, Нора Джоунс, Бинг Кросби, My Morning Jacket и Los Bitchos са сред художниците, които правят кройката.
Сподели

Времето днес

София
разкъсана облачност
15.8 ° C
17.3 °
15.8 °
59 %
2.6kmh
40 %
вт
16 °
ср
10 °
чт
14 °
пт
20 °
сб
23 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук