16.5 C
София

Дилърите на автомобили открито молят Байдън да сложи спирачки на задвижването на електрическите превозни средства

Близо 4000 автомобилни дилъри в САЩ подписаха отворено писмо, в което призоваха администрацията на Байдън да забави плана си за изтласкване на електрическите превозни средства (EVs) върху населението –, защото търсенето е очевидно ниско darn нещата просто не се продават толкова добре. 

Какъв послание поставя въртене на дилъра на това, което се съобщава в Америка – че електрическите превозни средства с батерии седят на много непродадени сега, когато ранните осиновители са се захванали с електрическите си вози. Дори намаляването на цените, стимулите на производителите и правителствените отстъпки не движат инвентара, така че историята продължава.

„Докато целите на регламентите са възхитителни, те изискват приемането на потребителите, за да станат реалност“, пишат подписалите. „С всеки изминал ден става все по-очевидно, че този опит за мандат за електрически превозни средства е нереалистичен въз основа на текущото и прогнозирано търсене на клиентите.“  

По този начин дилърите на автомобили казват, „искаме да забавите предложените разпоредби, изискващи производство и дистрибуция на електрически превозни средства с батерии (BEV).“

В писмото не се цитират конкретни мандати, но се споменават усилията на Белия дом да увеличи броя на ЕПС на пътя до 2032 г., което означава, че дилърите се позовават на правила предложен от Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) през април. Това предложение би създало строги стандарти за емисиите от превозни средства, започващи с моделна 2027 г., и макар да не забранява двигателите с вътрешно горене в частност, правилата биха означавали, че BEVs или хибриди биха били много по-просто решение.

По принцип правителството на САЩ иска да използва ограничения за емисиите, за да ограничи продажбите на бензинови автомобили и да ускори навлизането на ЕПС от автомобилистите, и дилърите не са щастливи, че са принудени да продават превозни средства, които никой не иска, или това е картината, която се рисува.

Това заяви говорител на Белия дом На Регистъра правилата на СИП изобщо не са мандат, тъй като те не принуждават никого да продава или купува EV. Освен това агенцията не уточни какво трябва да направят автомобилните производители и дилърите, за да бъдат от дясната страна на EPA, въпреки че администрацията каза, че ЕПС ще бъде подходящ начин да се отговори на изискванията за чист въздух. Не го правиш трябва продавайте електрическа кола, но това помага.

Няма ли някой да се сети за дилъри клиенти?

Дилърите смятат, че шофьорите смятат, че цените на EV са твърде високи, нямат място да зареждат машините у дома и се притесняват от достъпа до обществени зарядни устройства. Автомобилистите също са загрижени за EV гамата при лошо време, а купувачите на камиони смятат, че електрическите диапазони на шофиране падат твърде драстично при теглене на товар. 

„По-голямата част от клиентите просто не са готови да направят промяната“, отбелязаха дилърите, добавяйки, че „текущата технология не е адекватна за подпомагане на нуждите на по-голямата част от нашите потребители.“

В някои случаи обаче данните показват друго: Според за Администрацията за енергийна информация на САЩ продажбите на леки EV и хибриди нараснаха до най-високото ниво на Q3 през тази година, отчитайки само срамежлив от 18 процента от покупките на нови автомобили. Второто тримесечие на годината също постави рекорд за продажбите на ЕПС, чрез Cox Automotive, с близо 300 000 нови изцяло електрически превозни средства, продадени през тримесечния период. 

„Повече Американци купуват EVs всеки ден—с EV продажбите се покачват по-бързо от традиционните автомобили, задвижвани с газ—as Законът за намаляване на инфлацията на президента прави EVs по-достъпни и помага на американците да спестят пари при шофиране,“ това заяви говорителят на Белия дом. 

Нещо повече, автодилърите жънат огромни печалби след пандемията, достигайки рекордни стойности през 2022 г., повече от троен препандемични нива. Към средата на тази година печалбите са намален поради високите лихвени проценти и инфлацията, но са доста над нивата от 2019 г.

Ако електрическите автомобили не се продават, може би дилърите трябва да обърнат погледа си навътре.

Известно е, че EVs имат абсурдно високо коректури, с модели като Chevy Blazer EV съобщава маркирани с цени повече от $10k над предложената от производителя цена на дребно. Корейският автомобилен производител Kia по-рано този месец попитах дилърите да не маркират новия си електрически SUV EV9, оценен от компанията на $54,900, за да прехвърлят спестяванията на потребителите. 

Дилърите обаче са склонни да правят най-много на парите си от услуги, продажба на употребявани автомобили, гаранции и аксесоари – не нови продажби на автомобили. ЕПС, с по-малко движещи се части и по-малко битове за ремонт, се нуждаят от много по-малко поддръжка с други думи, допълнително се врязва в долните линии на дилърите.

На Регистъра не получихме отговор от групата на дилърите, които подписаха писмото. ®

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
16.5 ° C
16.8 °
16.1 °
79 %
6.2kmh
20 %
пн
17 °
вт
21 °
ср
24 °
чт
17 °
пт
19 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук