Резултатите на Microsoft са налице, но абонаментът за E7 остава митичен

Share

Понастоящем Microsoft разполага с две корпоративни нива – E3 и E5, които предлагат на предприятията разнообразни услуги, включително приложения за производителност и сигурност. Другите опции включват нива за работници на първа линия и клиенти в сферата на образованието, но E3 и E5 са местата, където се намират по-голямата част от парите.

Въпреки това Microsoft се е заела да добавя допълнителни услуги отгоре. Искате ли Microsoft 365 Copilot? Разбира се – това ще струва още 30,00 USD на потребител на месец в Щатите или 24,70 GBP с ДДС за същата оферта в Обединеното кралство. Онзи Entra Suite, за който Microsoft постоянно говори, когато говори за идентичност и достъп? Няма проблем – ще го добавим към фактурата ви. Европейската комисия ни накара да разделим Teams, но вие искате и това? Премиум версията? Абсолютно – имате ли резервен бъбрек под ръка?

И така нататък.

Уес Милър, анализатор на Microsoft, пише: „Всяка от тези добавки има три общи характеристики. Всяка от тях изисква услуга, включена в един от корпоративните пакети на Microsoft 365 (E3 или E5); всяка от тях има сравнително широка привлекателност за работещите с познания; и всяка от тях вероятно би била добавена без допълнителни разходи към съществуващите корпоративни пакети на Microsoft, въз основа на минали тенденции.“

Въпреки това, както може да се очаква от потребителите, все още няма знак, че Microsoft ще включи тези премиум услуги в абонаментното ниво E5. И така, може ли най-накрая да се появи митичното ниво E7?

Отново Милър: „Майкрософт винаги е готов да измести сегашната текила от най-висок клас с нова текила от най-висок клас.“

Със сигурност с нова цена. Със сигурност компанията рядко е виждала потенциален поток от приходи, чийто вид не ѝ харесва. След последните резултати на Microsoft обаче трябва да се зададе въпросът: Има ли нужда от това? Мери Джо Фоли от „Посоки за Microsoft“ пише: „Може би Microsoft е направила изчисленията и е изчислила, че добавките ще генерират повече пари, отколкото пакетите“.

Фоли има право. По време на разговора за приходите на компанията главният изпълнителен директор Сатя Надела заяви, че Копилото за клиентите на Microsoft 365 се е увеличило с 60% на тримесечие, въпреки че не предостави цифрите, които стоят зад тази цифра. Компанията отбелязва ръст и при другите си премиум абонаменти.

Създаването на ниво E7, което да включва тези елементи, ще изисква внимателно обмисляне на ценовата структура, като се имат предвид парите, които постъпват от E5 и неговия набор от добавки.

Докато клиентите на компанията навлизат в следващия кръг от преговори за подновяване, те трябва да обърнат внимание на тази промяна в подхода на Microsoft да обогатява продуктите си с добавки, вместо да обединява услугите в премиум абонамент. Ако някога E7 можеше да бъде сигурен, сега компанията може би е по-доволна от подхода на добавките.

Подобни статии

Не пропускайте