19 C
София

Седмото издание на конкурса „Сайт на годината“ с обновено жури и категории

Само на 15 април бъдещите участници в надпреварата могат да се ще се възползват от преференциалната цена от 100 лв. за регистрация в конкурса

 

С обновено жури, с нови категории и високо вдигната летва, конкурсът „Сайт на годината“ стартира седмото си издание на 15 април 2024 г. Организаторите на на най-вълнуващото събитие в българския уеб отправят покана към създателите на сайтове, мобилни приложения или лични блогове да участват в надпреварата с най-блестящите си и креативни проекти. Специално е и предложението на „Сайт на годината“ да предостави възможност на бъдещите участници да се регистрират на стартовата дата срещу префенциалната цена от 100 лв.

Уеб експертите могат да кандидастват в 16 категории, като две от тях са премиерни за конкурса – Иновативен продукт и Сайт за електронно управление. Кандидадите с проекти за категорията Иновативен продукт, трябва да отговарят на критериите за иновативност и да експериментират с дизайн или технология, 3D среда, WebGL, VR, АI, експериментална типография, анимация и други. Обновен е и панелът на журито с водещи специалисти в областта на маркетинга, дигиталния маркетинг и уеб, които ще имат честта да оценяват работата на кандидатите в надпреварата. 58 специалисти са част от професионалното жури, докато представителите на младежкото жури са 12.

Нови специални награди ще бъдат въведени на тазгодишното издание. Агенцията с най-много спечелили проекти ще грабне приза Агенция на годината, а най-активните и изявени дами в сферата на уеб и технологиите ще получат специалната награда Women in Tech and Leadership. Не на последно място е призът за сайт на инициативата Добрата дума, която ще бъде оценявана от надзорния съвет на Фондацията за активно развитие на уеб. За пореден път ще бъде връчен и призът за принос в развитието на българската уеб среда.

Организаторът на конкурса призовава всички опитни професионалисти, притежаващи хъс и креативност, собственици и професионалисти в уеб да участват в конкурса с проектите, в които вярват. „Заедно ще надграждаме не само високите стандарти на конкурса, но и на бранша като цяло. Целта ни винаги е била да предостави подиум за изява на талантливите български програмисти и дизайнери, които изграждат и популяризират дигиталният образ на бизнеса, а също и на страната ни“, коментира Жюстин Томс, основател на конкурса и на „Фондация за активно развитие на уеб“

Кандидатстването в конкурса ще продължи до 30.09.2024 г. Ранната регистрация започва от 16.04 до 31.08.2024 г. на цена 180 лв. Основната регистрация ще приема проекти от 01 до 30.09.2024 г. на цена 220 лв. Церемонията по награждаването за най-иновативните сайтове, мобилни приложения лични блогове, ще се проведе на 5-ти ноември 2024 г.

В конкурса могат да участват сайтове на всички езици, които са създадени в България. Надпреварата предизвиква участниците към използване на българската кирилица, писменост, която се отличава с лесно възприемане на информацията. Използването й е важно за утвърждаване на националните ни ценности, затова журито добавя бонус точки и по този критерий.

„Сайт на годината“ е място за всички, които желаят срещнат със свои съмишленици, да обменят опит, идеи и вдъхновение и не на последно място, да получат отзиви от утвърдени професионалисти в бранша.

Повече за категориите, етапите, журито и ползите от конкурса за всеки участник, можете намерите на сайта: bgweb.bg.

Сподели

Времето днес

София
предимно облачно
19 ° C
19 °
15.8 °
59 %
5.1kmh
75 %
ср
18 °
чт
17 °
пт
13 °
сб
18 °
нд
21 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук