13.6 C
София

Как новите технологии промениха автомобилната индустрия

През цялата си история автомобилната индустрия винаги е била сред най-възприемчивите индустрии към нововъзникващите технологии. От началото на 20-ти век, технологията предефинира начина, по който автомобилите се произвеждат, управляват и поддържат. Също начина, по който автомобилите използват гориво, като електрическите, хибридните и слънчевите енергийни системи започват да изместват двигателя с вътрешно горене и захранваните с газ двигатели.

Въпреки това, развитието на автономните технологии и мощните компютри едновременно започнаха да увеличават интерактивността на потребителите, като същевременно намаляват необходимостта от поемане на директен контрол върху шофирането.

Развитието на автономните технологии ще промени изживяването при шофиране, тъй като потребителят започва да предава управлението на бордова навигационна система. Едно нещо е сигурно – автомобилите на бъдещето ще бъдат автономни и интерактивни и двете тенденции са тясно преплетени една с друга. Ако и вие искате да сте част от този технологичен бум, то наблегнете на правилния оглед на автомобил преди покупка.

Самоуправляващите се системи са на радара. Адаптивните круиз контроли са пример за система с вградена функция за спиране и тръгване. Темпоматите регулират скоростта според разстоянието между колата на водача и превозното средство отпред по време на път. Такива системи за круиз контрол са в състояние да подкрепят проактивно водачите, но не са напълно автономни.

Забелязва се по-голяма интерактивност на потребителите. Тъй като компютрите заемат все по-централно място в масовото производство на автомобили, капацитетът за интерактивност на потребителите се е увеличил значително. Днес всяка произведена кола има някакъв вид бордови компютър, който управлява широк набор от функции. Много бордови компютри позволяват на потребителя да контролира GPS, круиз контрол и температурата на автомобила и дори емисиите на отработени газове. Тези бордови системи повишиха нивото на потребителска интерактивност, достъпна за водачите по целия свят.

Ако увеличаването на потребителската интерактивност и автономните функции е разкрило нещо, това е, че автомобилната индустрия остава ангажирана с визията на самоуправляващата се кола.

Сподели

Времето днес

София
умерен дъжд
13.6 ° C
14.5 °
13.5 °
93 %
2.6kmh
100 %
пн
21 °
вт
22 °
ср
23 °
чт
17 °
пт
19 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук