15 C
София

Дори бедният Notepad не е в безопасност от манията на Microsoft по AI

Windows Notepad е следващият получател на вниманието на AI от Microsoft, съдейки по екранни снимки, публикувани от потребител на Windows Insider.

Функцията не е незабавно достъпна в никоя текуща компилация на Windows Insider, но предприемчивите потребители имат начини и средства да се впуснат в операционната система и да проведат експерименти, които все още не са готови да видят бял свят.

Потребителят на X @PhantomOfEarth разкри промените , които изглежда са в процес на работа в момента. Вижда се изскачащо меню, озаглавено „Съавтор“, с опции за настройка на формата и съдържанието на текста.

Как тези опции ще се впишат в оригиналния дизайн на Notepad е спорно, тъй като биха изглеждали по-удобни в нещо като WordPad, но Microsoft вече е в процес на изрязване на това приложение от Windows , така че Notepad е такъв.

Microsoft работи усилено, за да съсипе актуализирането на Notepad през последните години. След десетилетия насаме, текстовият редактор е претърпял множество настройки от инженерите на Microsoft.

По време на ерата на Windows 10 редакторът беше добавен към Microsoft Store. Неговият GUI беше актуализиран с въвеждането на Dark Mode иподдръжката на раздели се появи през 2023 г.

Добавянето на AI интелигентност към редактора изглежда прекалено. Microsoft също така изглежда възприема модела Paint Cocreator за внедряването, където потребителите получават определен брой кредити при регистрация – необходим е акаунт в Microsoft – и ще се използва списък с чакащи за функцията.

@PhantomOfEarth коментира : „Чувствам, че това е малко. Нещо друго можеше да бъде добавено към Notepad вместо AI, но хей, трябва да се возя на влака на рекламата.“

Бихме казали, че Notepad вече е добавен повече от достатъчно, особено като се имат предвид неговите корени като прост текстов редактор.

Попитахме Microsoft за плановете му за AI в Notepad и ще актуализираме, ако отговорят. Има всички шансове това да е знак за предстоящи неща, тъй като компанията добавя AI функционалност навсякъде, където може в Windows.

AI в Notepad, както е показано на екранните снимки, изглежда няма много смисъл – сигурни сме, че мъдрите читатели на Register биха могли да измислят нещо по-подходящо за редактора. ®

Сподели

Времето днес

София
слаб дъжд
15 ° C
16.1 °
14.8 °
93 %
2.1kmh
40 %
нд
16 °
пн
22 °
вт
21 °
ср
22 °
чт
13 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук