18.8 C
София

Здравното приложение Medrec:M с нови функционалности

Medrec:M Clinic, част от платформата за телемедицина Medrec:M, е дигитална система за управление на здравето от най-ново поколение,  която помага на здравните заведения и лекарите да се свързват със съществуващите си и да комуникират с нови пациенти

Дигиталната трансформация на здравната индустрия продължава да набира скорост, като доставчиците на здравни услуги търсят начини да подобрят ефективността, да намалят разходите и да осигурят по-добро изживяване за пациентите. В тази динамична среда Сирма Медикъл Системс разработи нови функционалности и мобилно приложение за Medrec:M Clinic, които допълнително разширяват възможностите за управление на медицински услуги и подобряват комуникацията между доставчиците на здравни услуги и техните пациенти.

Последната версия на платформата за дигитално здраве Medrec:M Clinic включва множество нови възможности за медицинските специалисти. В клиничния модул на системата са добавени основните функционалности за работа с НЗИС (Национална здравноинформационна система) – подаване на информация за преглед, издаване на електронна рецепта и медицинска бележка. Мобилното приложение Medrec:M Clinic допълва функционалността на онлайн платформата, като предоставя удобен достъп до най-важната информация от системата.

Подаване на информация за електронен преглед

С тази функция лекарите могат да запишат резултатите от проведен електронен преглед с пациент директно чрез Medrec:M Clinic. За целта, според изискванията на НЗИС, е нужен стандартен електронен подпис, с който специалистът да удостовери самоличността си.

Добавена е и възможност за изтегляне на информация за конкретен преглед на пациент, подаден към НЗИС от друга програма. Резултатите от прегледа се записват като копие в медицинско досие на пациента в платформата на Medrec:M. Така лекарят има поглед както върху пълната медицинска история, така и върху текущото състояние на пациента добавено чрез приложението.

Издаване на бяла електронна рецепта

При провеждане на преглед, лекарят може да издаде бяла електронна рецепта (за лекарства, които не са по Здравна каса или с жълта и зелена рецепта). Изписването на медикамент става чрез динамично търсене на търговско наименование в предварително зареден списък с всички официално регистрирани лекарства в България и техните форми. Информацията за предписаното лечение се добавя автоматично в системата и може да бъде записана като план за лечение в дневника на пациента в мобилното приложение на Сирма Медикъл Системс.

Издаване на медицинска бележка

Допълнително, към всеки преглед и подаване на информацията за него към системата на НЗИС, при нужда, може да се издаде електронна медицинска бележка. Така извиненията по здравни причини лесно могат да бъдат придвижени към съответните учебни заведения или работодател отново по електроен път.

Новото мобилно приложение Medrec:M Clinic служи като естествено допълнение към онлайн платформата за медицински специалисти, осигурявайки удобен достъп до най-важната информация от системата. С това приложение лекарите могат да прегледат информацията за предстоящи прегледи, писмени консултации и информация споделена от пациента, да получават съобщения за предстоящи прегледи и да комуникират безпроблемно със своите пациенти.

Консултации в движение

Приложението Medrec:M Clinic позволява на лекарите да проследяват цялата история на направените прегледи, независимо дали са проведени лично или онлайн. Те също така имат достъп до пълния списък с предстоящи, завършени и активни писмени консултации, заедно с възможността да изпращат и получават текстови съобщения, свързани с тези консултации.

График и предстоящи прегледи

С приложението Medrec:M Clinic доставчиците на здравни услуги могат лесно да следят графика на своите прегледи за текущия ден, седмица или месец. Освен това те имат достъп до подробна информация за всеки пациент, включително медицинската им история и споделени от тях документи. Тази функция гарантира, че специалистите остават организирани и информирани за всички задачи и отговорности, като неминуемо подобрява качеството на грижите за пациентите и намалява риска от грешки или пропуски.

Чат и списък с пациенти

Една от ключовите характеристики на приложението Medrec:M Clinic е интегрираният чат, който позволява на лекарите да общуват с пациентите си бързо и ефективно директно от мобилните си телефони. Те също така имат достъп до профилите на пациентите, включително пълната история на комуникацията, което улеснява проследяването на всички обсъдени въпроси или притеснения.

Навременно известяване

Приложението Medrec:M Clinic изпраща навременни известия в реално време, когато има промени в часа или мястото на преглед, нови съобщения, крайни срокове за писмени консултации или други важни актуализации. Това гарантира, че както доставчиците на здравни услуги, така и пациентите остават информирани и могат да реагират своевременно на всякакви промени.

Възката на Medrec:M Clinic с НЗИС напълно отговаря на добрите медицински практики като с това намалява ръчната работа за лекарите, значително подобрява свързаността и свежда до минимум личното връчване на медицински документи. Воденето на пълно здравно досие в Medrec:M никога не е било толкова лесно с напредването на дигитализацията в здравеопазването и увеличаването на електронните услуги в страната. За да използват приложението Medrec:M Clinic, медицинските специалисти трябва да имат валиден акаунт в платформата. След като се регистрират, те ще получат достъп до широк набор от инструменти и ресурси, предназначени да им помогнат да оптимизират работните процеси, да подобрят комуникацията и в крайна сметка да предоставят по-добри грижи за пациентите.

Повече за Medrec:M научете тук: https://bg.medrec-m.com

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
18.8 ° C
18.8 °
18.4 °
42 %
4.1kmh
20 %
сб
17 °
нд
20 °
пн
18 °
вт
17 °
ср
18 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук