15.8 C
София

Не можете да фалшифицирате разнообразието и това е нещо добро

Мнение „Другата ми кола е Порше“ никога не е била най-убедителната от твърденията, които бихте могли да направите, докато пиете в петък вечер, но това е толкова реално, колкото и католицизмът на папата в сравнение със списъка на ораторите за конференцията за разработчици на DevTernity. Там, иначе чистият мъжки списък беше де-брозиран от „Ана Бойко, предполага се, инженер на персонала в Coinbase и основен сътрудник на Ethereum.“

Бойко обаче, изглежда, че не съществува. Организаторът твърди друго, но конф, която трябва да се проведе на 7 декември, е отменена.

Славно странно е да се фалшифицира устройство за публично събитие, но експоненциално странно да се опита това с човек, който се предполага, че работи в блокчейн. По същия начин, по който блокчейнът зависи от доказателство за работа, за да гарантира своята цялост, общността на разработчиците търси доказателство за работа, за да провери тези, които твърдят, че са членове. Без вашите отпечатъци в дискусионни групи, Git repos, истории на проекти, социални медии и дори LinkedIn, вие не съществувате. Целият интернет е блокчейн за репутация, силно устойчив дори на най-добрите AI фалшификати. Издърпването на половинчат магически кодемайд от шапката ви няма да успее да убеди никого за нищо, освен за вашата изключителна безформеност. Това не се изтрива.

Обратно, ако DevTernity използва създаването на подходящ за пола аватар, за да направи точката, че истинското нещо е толкова тънко на земята, те може да са имали точка. Трудно е да се постигне това, но има свят, пълен с активистки организации, с които да се говори за това, и те биха отхапали ръката ви за шанса.

Грехът сам по себе си не е фалшив. Всяко произведение на изкуството в печат, върху платно или издълбано от камък съдържа дълбоки фалшификати на истински същества. Грехът е да заблуждавате, да се преструвате, че вашата конференция няма изцяло мъжки оратор.

Тази измама се задълбочава в борбата срещу многообразието и, момчета и момичета, тази борба се разгорещява. Разделената политика днес се подхранва от културни воини, обвиняващи всичко, което е лошо за разнообразието, дори и в най-техническите области.

В авиацията има тревожно нарастване на лошите решения сред пилотите и контрола на въздушното движение, водещи до пропуски и други инциденти. Това най-вероятно се дължи на липсата на персонал, особено на най-опитните, поради свиването на сектора по време на COVID, което води до ранно пенсиониране и промени в кариерата. Индустрията се завръща, но хората не са. Увеличаването на грешките със сигурност не е –, тъй като някои комици с удоволствие гъделичкат дефилето на консервативните хора имам го –, защото натискът за повече разнообразие е  някак си облекчаване на стандартите за малцинствата. Предложете на контролен пилот хората, които всъщност осигуряват квалификационна роля за търговските пилоти, и те ще се ядосат доста с основателна причина.

 

В някои сектори, страдащи от недостиг, натискът за разнообразие всъщност облекчава натиска върху числата, приветствайки отлични хора, които не са търсили по някаква причина. Dell в Холандия, например, разгледа както въпросите за недостига на пазара на труда, така и намери начин да доведе до по-разнообразна група, включително жени и по-млади хора, когато отвориха технически роли на тези, които не бяха на разположение за петдневна работна седмица поради други задължения и предпочитания.

Разнообразието не е някаква пухкава игра на будна топка, която се играе от митични елити от някаква зле дефинирана омраза към Истинските Хора. Разнообразието е закон на природата. Причината, поради която всеки организъм се възпроизвежда, е да смеси нещата, да създаде вид, пълен с вариации, за да се противопостави на болестта и да се адаптира по-добре към външните промени. Ако сте против разнообразието, вие сте против това. Подобрението чрез естествен подбор се получава от включването на разнообразието и намалява от всяко намаляване на него.

Помислете за времето, когато за първи път научихте за технологията, първо осъзнахте какво можете да направите с нея и как тя работи. Всяко откритие на нова идея беше вълнуващо, чист алгоритъм, който направи кратка работа на трудна задача, нова архитектура на процесора, която обърна начина, по който мислите за нещата на главата си, първият път, когато изпълнимият ви код ставаше все по-бърз и по-малък, защото изведнъж разбрахте тази странна концепция за структура на кода. Новите идеи идват от нови перспективи.

Сега не забравяйте, че първият път, когато пуснахте приложението си без бъгове на реални потребители, само за да се върне със сто билета, за които не знаете да проектирате или тествате. Това е същото нещо в обратна посока, и използването на вашата клиентска база като някакъв концептуален тест не се брои. Разнообразните идеи идват от различни групи хора на всеки етап.

Лошата новина е, че разнообразието не идва безплатно. Викът „не можем да ги наемем, ако не са там“ не е извинение. Защо не са там? Опитайте да попитате. Инженерингът като цяло и технологиите в частност приемат някои различия по-добре от други. Ако не сте в спектъра, ще познавате някой, който е. Хората с невроразнообразие могат да бъдат изключително възприемчиви и да подкрепят други форми на разнообразие, но ако нямате работна култура, където такива дискусии са безопасни и насърчавани – ако не слушате –, пренебрегвате изключително ценен ресурс, за който вече сте платили. Това не е само вътре в компаниите, това е в партидата – най-категорично, в отворен код, който трябва да се справя много по-добре, защото има максимална свобода.

Разнообразието не е задължително. Как да просперираме в променящия се свят. Той съответства на работата, която вършите, и на нещата, които правите на най-големия пазар, до който могат да достигнат. Той не идва безплатно, не можете да го поставите в кутия, трябва да го третирате, както правите всеки друг аспект от вашия организационен и трудов живот – с интелигентност, любопитство, любопитство, инвестиции и дългосрочна стратегия.

Освен ако не сте застанали в лоша шапка, която иска да се смее, просто не се опитвайте да я фалшифицирате. ®

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
15.8 ° C
15.8 °
15.8 °
51 %
3.6kmh
14 %
пн
16 °
вт
15 °
ср
9 °
чт
14 °
пт
18 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук