8.2 C
София

Японска пивоварна използва генеративен AI, за да измисля нови напитки

След като остават по-малко от две седмици до 2023 г., The Register смята, че почти сме достигнали точката, в която можем да докажем, че нищо не е безопасно от AI – благодарение на съобщението , че японската Kirin Holdings, доставчик на много изискани бири, е включила двоична мозъчна кутия да създаваме идеи за нови продукти.

Съобщението обяснява, че производителят на напитки интервюира клиенти, за да разбере какво чувстват за неговите продукти – процес, който може да отнеме до 50 часа.

Не е ясно дали интервютата изискват толкова време, тъй като са предшествани от сесия за дегустация, което The Register си представя, че може да направи предлаганите мнения доста трудни за разбиране. Каквато и да е причината, Kirin смята, че процесът на интервюта забавя процеса на разработване на продукта.

AI се тества като средство за постигане на по-добри резултати.

За щастие, той се използва само за разработване на гамата Kirin Hyoketsu от готови за пиене (RTD) продукти – нещо, известно също като „алкопоп“ в някои страни – които пивоварът предлага във вкусове, включително слива, праскова, грейпфрут, и пенливо шардоне.

Такива напитки често се пускат в сезонни и/или промоционални варианти. През юли Kirin пусна на пазара вариант с вкус на ябълка, за който машинният превод ни казва, че доставя „свежестта на неузрели зелени ябълки с нотка на киселост“ и беше доставен в кутия, която „има цвърчене на пресни плодове и фон, напомнящ слънчева светлина от ранното лято, създаване на дизайн, който предизвиква „освежаващата вкусност“, която искате да пиете в началото на лятото.“

Направете моя двоен … не!

Kirin се надява, че AI може да свие цикъла на разработване на продукти за този вид неща, като накара генеративния AI да вземе предвид проучванията, проведени по време на интервюта с клиенти. Подсказването на модела с въпроси относно продуктовите концепции и аромати се надява да предостави прозрения, които могат да бъдат използвани за разработване на нови продукти.

Следователно AI на Kirin добавя текст към алкохол към списъка с възможности на AI. За щастие резултатите ще бъдат тествани от хора, преди да бъдат натрапени на обществеността.

Няма признаци, че гигантът в производството на напитки възнамерява да използва тази технология за бира – въпреки че разпространението на тънки, киселинни, плодови каши, които вашият кореспондент непрекъснато открива в местния си офис, предполага, че в момента е необходим повече интелигентност при варенето на каперси. ®

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
8.2 ° C
9.5 °
7.8 °
78 %
2.1kmh
20 %
нд
19 °
пн
16 °
вт
15 °
ср
9 °
чт
10 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук