14.6 C
София

Изтегляне за празниците: Новото приложение има за цел да помогне на дарителите и приемниците да направят по-добра връзка

Снимки от приложението Hugsi, предназначени да помогнат на хората да разберат по-добре какви подаръци трябва да дават и получават. (Худжи Изображения)

Ако сте се запътили да започнете пазаруването на празнични подаръци в Черен петък, или сте се вълнували от това, какви подаръци може да се появят през този сезон, се казва нова компания Хуги може да помогне на опита, за дарители и гетъри.

Съпруг и съпруга съоснователи Алекс и Натали Феърхарт са зад Bellevue, стартираща компания, базирана в Wash, в партньорство с Д-р. Джулиан Гиви, асистент в Университета на Западна Вирджиния, водещ експерт по потребителско поведение и психология на даването на подаръци.

Hugsi иска да реши, със създаването на приложение (IOS, іGoogle Play), проблем, който Fairharts изпитват в собствения си живот — разбиране какво наистина иска получателят на подаръци и помага да се предаде тази информация на дарителя. Но това’s не просто друг онлайн списък с желания.

“Основното предложение на нашия бизнес е, че всеки има свой собствен език за подаръци,” Алекс Феърхарт каза пред GeekWire. “It’s някак си като езици на любовта. Ако искате да покажете любов на някого, трябва да разберете езика на любовта му или нещо може да бъде загубено в превода. И се оказва, че го’s един вид едно и също нещо с даването на подаръци.”

Съоснователите на Белвю, Уош, Натали и Алекс Феърхарт. (Худжи Снимка)

Първата стъпка на двойката’s беше да работи с Givi, за да разработи тест, наречен Тестът Език на Подаръка. Тестът с 12 въпроса стига до корена на кои видове подаръци карат хората да се чувстват най-обичани и ценени. Асорти “languages” за тези видове подаръци, определени от това как потребителите отговарят на въпросите, включват:

  • Време заедно: Подаръкът да прекарваш време с дарителя.
  • Преживявания: Билети за събития, ваучери за услуги и др.
  • Автономия: За хора, които искат да купят за себе си с подаръчни карти или пари в брой.
  • Материални стоки: За хора, които обичат да получават физически продукти.
  • Сантименталност: Подаръци за хора, които обичат дълбоко лични вещи като писма или снимки.
  • Давам напред: За хора, които обичат да даряват за кауза или доброволческа дейност.

Освен създаването на прост уебсайт с пожелания, Hugsi има за цел да разбере по-добре психологията на даването и получаването на подаръци и да научи за хората, които използват инструментите му.

Hugsi събира списък с елементи, които хората може да искат да получат, но след това изучава тези елементи и какво е научил за потребителя от теста и, с малко изкуствен интелект и алгоритмична магия, която се хвърля, генерира неограничен списък с подаръци, които даващият може да избере за този човек.

“Тя все още дава шанс на дарителя да бъде креативен и вдъхновен и да прави нещата по начин, който се чувства така’s точно за връзката, каза” Fairhart.

Д-р. Джулиан Гиви, доцент в Университета на Западна Вирджиния. (Снимка с любезното съдействие на Гиви)

Гиви е дал подарък, даващ много мисъл с брой публикувани статии през последното десетилетие, проучване защо хората дават като те правят и това, което очакваме, когато ние’re на път да отвори нещо.

Той’s развълнуван, че Hugsi съчетава науката и психологията, за да усъвършенства процеса, с който много хора се борят или не’ не се притесняват да изследват по-отблизо.

Но какво да кажем за цялата идея за това’s мисълта, която се брои, когато става въпрос за получаване на подаръци? Гиви все още вярва в това.

“A хубаво нещо за Hugsi е, че ако някой отиде да гледа през профила ви, избирайки подарък, който’s показва грижа, нали?” Гиви каза. “Not само трябва [Hugsi] насочи хората в правилната посока, но ’s също показва, че те’re пускането мисъл към вас.”

Fairhart признава, че’s чувствителна тема и Hugsi има за цел да бъде внимателен в начина, по който представя своето решение. Целта е да “да се уверите, че ние’re building инструменти, които уважават и оценяват усилията, които хората вече правят и просто са предназначени да увеличат това,” каза той.

Феърхарт все още работи за друг страничен бизнес, наречен Personal Water Systems, който плаща сметките, тъй като Хюси все още не е събрал никакви пари.

Екипът проучва начини за осигуряване на приходи от приложението в бъдеще, но Fairhart каза, че ’s не се интересува от популяризирането на конкретен продукт или услуга, защото това противоречи на идеята.

“Ако научим, че някой просто обича да има прегръдка от приятеля си и че’s какво иска повече от всичко друго, никога не искаме да бъдем стимулирани срещу тях да получат това, което искат,” каза той.

Удобно, много хора искат повече от прегръдка за празниците, а списъците на people’s on Hugsi могат да включват и желаните стоки и услуги.

“Има възможности да спечелите пари, когато хората решат да купят тези видове подаръци, добави” Fairhart.

Други технологични стартъпи, насочени към подобряване на подаръчния опит, включват компании от района на Сиатъл Сръчност, іGiveInKind, и Токи, както и услуги като Баба и Гивингли.

Сподели

Времето днес

София
облачно
14.6 ° C
15.2 °
13.8 °
85 %
5.7kmh
100 %
чт
14 °
пт
10 °
сб
18 °
нд
19 °
пн
18 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук