13.9 C
София

Сам Алтман се завръща в OpenAI, Apple приема RCS, а Binance’s CEO се признава за виновен по обвинения

Хей, хора, добре дошли в Week in Review (WiR), TechCrunch’s редовно резюме на последните няколко дни в технологиите. Заглавията са доминирани — nay, затрупани — от драмата, развиваща се при стартирането на AI OpenAI, но много други се случиха през половин седмица, водеща до Деня на благодарността. Толкова за една сънлива предварителна почивка!

В това издание на WiR, освен сагата OpenAI, ние покриваме Apple, която най-накрая донесе RCS на iPhone, бивш любимец на VC от Силициевата долина, осъден за измама на инвеститори, Съоснователят на Cruise Кайл Фогт подаде оставка, а Amazon продава автомобили онлайн. Също така на дневен ред е Elon Musk’s съдебно дело за претенции за омразни реклами в Twitter, Google’s тайна сделка със Spotify, CEO на Binance’s призна за виновен по федерални обвинения, и Сигнал, описващ подробно разходите за поддържане на личната си услуга за съобщения онлайн.

Той’s много, за да стигнем до —, така че ние shan’t забавяне. Но първо, напомняне за регистрирайте се тук за да получавате WiR във входящата си поща всяка събота, ако вече сте го направили.

Повечето четат

Сам Алтман се завръща в OpenAI: След влакче в увеселителен парк за един уикенд и промяна, Сам Алтман, който беше CEO на OpenAI от петък сутринта, отново е CEO. Бордът на директорите, които го уволниха, в крайна сметка осъзна, че прекратяването му може би не е най-добрият начин на действие — след огромен натиск от OpenAI ранга и файла, VCs, близък партньор Microsoft и един от техните. За игра по игра на това как всичко се срина, разгледайте нашите график на събитията.

Apple (най-накрая) обхваща RCS: Apple планира да добави поддръжка за стандарта RCS на iOS през следващата година, производителят на iPhone заяви миналия четвъртък в обрат, че’d решава широкия проблем със съвместимостта на текстовите съобщения между iPhone и Android смартфоните. Но, както съобщава Manish, компанията не успя да елиминира това, което’s, известно разговорно като “green bublack” dread; съобщенията от телефони с Android все още ще се показват като зелени мехурчета на iOS.

Убеждаване в измама: Майк Ротенберг, известен с това, че е домакин на пищни партита, беше осъден в края на миналия петък по 21 обвинения за измама на инвеститори. Присъдата, произнесена от жури в Северна Калифорния, предвижда 10-годишно пътуване за Ротенберг, който се появи на сцената на Bay Area през 2013 г. на 27-годишна възраст с фонд от $5 милиона и достатъчно чар, за да убеди TechCrunch, че неговата фирма за един човек е достатъчно специална, за да заслужено покритие.

Фогт напуска Круиз: Кайл Вогт, серийният предприемач, който е съосновател и ръководил Cruise от стартъп в гараж чрез придобиване и собствеността от General Motors, подаде оставка през изминалата седмица —, както направи изпълнителният директор и съосновател на Cruise Дан Кан. Разтърсването идва по-малко от месец след Калифорнийския департамент по Моторните превозни средства суспендирани Cruise’s разрешителни да управлява автономни превозни средства по обществените пътища след злополука това видя пешеходец да се движи и да се влачи на 20 фута от AV.

Съдебно дело за Х реклами: Медиите Имаха значение миналия четвъртък публикувана статия с екранни снимки, показващи реклами от IBM, Apple, Oracle и други, които се появяват до омразното съдържание на Elon Musk’s X, преди Twitter. Мъск заведе дело за клевета от новинарската организация. Но делото изглежда потвърждава самото нещо, което твърди, че е клеветническо, съобщава Девин.

Тайната сделка на Google’s Spotify: Изпълнителен директор на Google заяви по време на показанията в Епично срещу Google изпробване, че сделка със Spotify позволява на аудио компанията да заобиколи таксите за Play Store, както беше съобщено за първи път от На Края. Дон Харисън, ръководител на партньорството на Google’s, заяви, че Spotify не плаща такси, когато обработва собствените си плащания и плаща едва 4% такса, когато Google ги обработва — и че двете компании са се ангажирали да поставят $50 милиона всяка в “success фонд.”

Изпълнителният директор на Binance е изправен пред федерални обвинения: Чангпенг Джао, известен също като “CZ,” основател и CEO на Binance, се оттегля и се признава за виновен по редица обвинения, повдигнати чрез Министерството на правосъдието и други агенции на САЩ. Най-голямата крипто борса в света’s, Binance се съгласи да плати около $4,3 милиарда за разрешаване на разследванията на DOJ’s, съобщи агенцията в съобщение за пресата късно във вторник.

Цена на поверителността: Приложението за криптирани съобщения от край до край Signal представи интересен преглед на разходите, необходими за разработване и поддържане на системите си за защита на личните данни, които предпазват потребителските данни от проследяване по подразбиране. Какъв блог пост, написан от президента на Сигнала Мередит Уитакър и разработчика Джошуа Лунд, разкрива, че в момента фирмата харчи около $14 милиона годишно за инфраструктура, за да управлява услугата за лични съобщения и още $19 милиона годишно за разходи за персонал. Това възлиза на $33 милиона, за да се запази осветлението.

Аудио

С Деня на благодарността, което се случва тази седмица, може би ви’re се нуждаете от подкасти, за да заглушите звука на междусемейните kerfuffles и спортните игри. (Зная, че съм.) За щастие, TechCrunch има много възможности за избор.

Справедливост публикувани две — брой ’em, два — епизоди тази седмица. Първите резюмета OpenAI’s wild weekend, от уволнението на Сам Алтман чрез най-новата дейност (към 20 ноември). Вторият — с участието на бившия Equity домакин Матю Линли, Алекс и вашият наистина — смята какво най-новите OpenAI обрати могат да донесат за основателите на стартиращи компании.

Междувременно, Намерено съоснователите на Studs и добрите приятели Лиса Бъбърс и Анна Харман говорят за техния бизнес, който пронизва ушите, която има за цел да помогне на Gen Zers и милениълите да създадат своите “dream earscapes” с пиърсинг студия, които се отварят в цялата страна.

TechCrunch+

абонатите на TC+ получават достъп до задълбочени коментари, анализи и проучвания —, които знаете, ако’er вече сте абонат. Ако не сте’re, не, помислете за записване. Ето и някои акценти от тази седмица:

Обърнете внимание на това, което се случи с OpenAI’s board: Доминик-Мадори прави критичен поглед върху необичайната структура на борда на OpenAI’s, който технически е бил част от нестопанска цел с контрол върху отдела за печалба на OpenAI. По нейните думи: “Ако тази структура на компанията ви дава ik, you’re не сам.”

Кой ще’ve предположи, че мощният фолк ще спечели битката с AI? Един от начините да се мисли за раздвижването на OpenAI през последните няколко дни е, че борд с нестопанска цел с конкретна мисия се чувства като един от лидерите на компанията’s не работи за тези цели. Така че го консервираха. Друг начин да се мисли за това, Алекс пише колоритно, това е, че “a куп yahoos, които нямаха представа какво правят, изпълниха силова игра срещу истинския двигател на стойността в тяхната компания и бяха консервирани в отговор.”

OpenAI и опасностите от заключване на продавача: Компаниите, които избраха гъвкав подход в зависимост от един единствен доставчик на AI модел, трябва да се чувстват доста добре след цялата драма на OpenAI, пише Рон. Ако има’s някакъв обективен урок, който трябва да се научи от всичко това, казва той, it’s, че it’s никога, никога не е добра идея да отидете с един доставчик.

Сподели

Времето днес

София
предимно облачно
13.9 ° C
14 °
13.8 °
91 %
3.1kmh
75 %
чт
14 °
пт
10 °
сб
18 °
нд
19 °
пн
18 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук