18.8 C
София

Сиатълската фирма Curious повдига $16M, за да купи софтуерни стартиращи фирми, които изчерпват парите си

Андрю Дюмон. (Любопитна Фотография)

Любопитен, инвестиционна компания със седалище в Сиатъл, водена от бившата Bitly CMO Андрю Дюмон, набра $16 милиона във финансиране, което ще използва за закупуване на стартиращи фирми.

Curious е насочена към софтуерни компании, които произвеждат годишни периодични приходи между $500,000 до $5 милиона, които изчерпват паричните средства или не отговарят на очакванията за растеж за бъдещ инвестиционен кръг.

Тезата на firm’s се извлича от опита на Dumont’s, опериращи стартиращи компании, подкрепени от рисков капитал.

“Моделът на рисков капитал някак си ни убеди да вземем най-рентабилните фирми в историята — софтуер — и да ги превърнем в инсинератори за пари в брой, всичко в името на растежа,” Дюмон пише в LinkedIn пост. “Това е причината, поради която безброй компании са затворени, хиляди работници са уволнени и съществуват толкова много токсични култури. Това е човешкото въздействие на закона за властта.”

Любопитното време в’ може да бъде изгодно на фона на по-строга среда за набиране на средства, отпадане на оценките и инвеститорите в рисков капитал, които поставят по-голям акцент върху печалбите над растежа.

“I загуби вяра в модела на начинанието преди много време и почувства, че съм част от проблема,” Дюмон каза пред GeekWire. “Целта на това, което ние’re building, е да спасим колкото се може повече стартиращи фирми.”

Първоначално любопитен стартира през 2017 г. като Curious Capital, по-традиционна инвестиционна компания, с която Дюмон започва Камерън Боруманд, сега е основател на компанията FUSE в Сиатъл.

Curious подкрепи няколко стартиращи фирми, включително много, които по-късно бяха придобити, като Loftium, Makara, Jargon, и други.

Пълният фокус на тази нова фирма “is да осигури дългосрочен дом за стартиращи фирми, които се изоставят от VC и са принудени да затворят, каза” Дюмон.

Curious няма географски фокус и търси компании в цялата страна и в различни вертикали. Дюмон управлява фирмата заедно с шефа на финансите Кати Сю, Кой преди това е бил директор по финанси в стартъп за електронна търговия Stamped.

Дюмон е основал и работил за стартиращи фирми в Сиатъл, включително Моз, където е бил директор бизнес развитие. Той е предприемач в резиденцията на стартиращото студио Betaworks и по-късно става главен маркетинг директор в Bitly, компания за спиноф на Betaworks, която е придобита през 2018 г. Той се присъедини към Stamped през 2021 г. като CEO и напусна през януари.

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
18.8 ° C
18.8 °
18.4 °
42 %
4.1kmh
20 %
сб
17 °
нд
20 °
пн
18 °
вт
17 °
ср
18 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук