15.8 C
София

Стартирането на инфраструктурата за данни в Сиатъл, водено от съоснователя на Fabric, излиза от стелт с $4M

Съоснователите на Canopy Райън Бартли (вляво), CEO и Морган Долард, CPO. (Канопи снимки)

Бивши мениджъри на софтуерния стартъп за електронна търговия в Сиатъл Fabric, включително съосновател Райън Бартли, водят нова компания, излизаща от стелт режим тази седмица.

Базирана в сиатъл Покров разкри $4 милиона семена и неговия план за игри, за да помогне на компаниите да получат по-добро сцепление с техните интеграции на данни.

Основана миналата година, Canopy се описва като “data composability platform”, която има за цел да даде на разработчиците по-лесен и по-ефективен начин за интегриране и управление на данни с front-end приложения, замяна на тромав потребителски код със своя софтуер.

Първоначално Canopy е фокусиран върху компаниите за електронна търговия, но казва, че технологията му може да се използва в различни вертикали. Стартъпът също се надява да се възползва от все по-голямото количество данни, използвани от компаниите, особено с неотдавнашния бум на AI.

Докато помагал за изграждането на Fabric, който достигнал оценка от $1,5 милиарда миналата година, Бартли каза, че се е сблъскал с проблеми с интегрирането на данни, които Canopy сега се опитва да реши.

Съществуващите доставчици помагат на компаниите да преместват данни, включително “ЕЛТ” (Екстракт, Зареждане, Трансформация) доставчици като Fivetran и Airbyte. Но не много се фокусират върху незабавното преместване на данни за приложение в предния край, според Бартли.

Canopy предлага и инструменти за наблюдение, подобни на New Relic или Splunk, но на по-ниска цена и с “out-of-the-box” използваемост, каза Бартли.

Canopy работи с “design partners”, за да усъвършенства платформата си и има повече от 300 корпоративни клиенти, готови да бъдат на борда. Компанията има 11 служители.

Фирмите от Сан Франциско Kindred Ventures и Village Global —, които са подкрепени от Рийд Хофман, Бил Гейтс, Джеф Безос и други —, инвестират в семенния кръг.

“Решаването на проблема с интегрирането и активирането на данни за компаниите е свещен граал в корпоративните технологии,” Стив Джанг, основател и управляващ партньор в Kindred Ventures, се казва в изявление. “Companies са похарчили стотици милиони долари за интеграция на данни и няколко продуктови категории за няколко милиарда долара се появиха през последните няколко години, за да се опитат да направят това по-лесно. Нищо от това не работи за повечето компании.”

Fabric, който повиши $140 милиона миналата година, предлага зад кулисите технология, използвана от търговците на дребно и бизнес-към-бизнес марки за различни аспекти на онлайн търговията.

Бартли каза, че Canopy предприема “pragmatic” подход към растежа в сравнение с неговия “blitzscaling” опит с Fabric.

“Ние знаем реда на операциите, знаем какъв вид противопехотни мини има и кои от тях да не се намесват,” каза той.

Преди да стартира Fabric, Бартли е бил генерален мениджър и мобилен директор в Staples и е заемал ръководни роли в eBay, Dell и Rackspace.

Съосновател на Canopy Морган Долар също така работи във Fabric, като старши вицепрезидент по управление на продукти. Преди това е ръководил инженерни екипи в Google, Microsoft и Juniper Networks.

Сподели

Времето днес

София
облачно
15.8 ° C
15.8 °
14.5 °
72 %
5.1kmh
100 %
чт
16 °
пт
9 °
сб
18 °
нд
19 °
пн
16 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук