15.8 C
София

Стартъпът от района на Сиатъл Zuplo се приземява $9M, за да помогне на компаниите да стартират и управляват своите API

Съоснователите на Zuplo – Нейтън, напуснаха и Джош Туист. (Зупло Снимка)

Зупло, o Стартъп за управление на API, основан от бивши инженерни лидери в Microsoft и Auth0, обяви $9 милиона семена, ръководени от Trilogy Equity Partners.

Основана през 2021 г., стартъпът в района на Сиатъл помага на компаниите да ускорят стартирането на своите API или интерфейси за програмиране на приложения. Той също така предлага инструменти за управление на API за сигурност и съответствие.

Секторът за управление на API е очакван за да достигне почти $14 милиарда до 2027 г., и приемането на AI инструменти вероятно ще ускори използването.

“С бързия растеж на използването на API, има голяма нужда от високо мащабируема, рентабилна и мултиоблачна API платформа,” Yuval Neeman, управляващ директор в Trilogy, това се казва в изявление.

Zuplo управлява повече от 4 милиарда API заявки на месец за различни фирми, включително големи предприятия и по-малки стартиращи компании. Най-големият му клиент по обем е блокчейн инфраструктурна компания БлокДаемон.

Има различни инструменти за управление на API от технологични гиганти като Microsoft и Google, заедно с множество по-малки конкуренти.

Джош Туист, съосновател и CEO, каза Zuplo разграничава, като се фокусира върху производителността на разработчиците и предлага услуга, която е по-лесна за възприемане и по-евтина за използване.

“Customers наистина го обичат, защото го’s гъвкав, ec’s програмируем и се вписва в начина, по който работят инженерите им,” Twist каза.

Преди това Twist беше водещ продукт в Microsoft в екипа на Azure, помагайки за стартирането на различни услуги, включително Azure Logic Apps и Azure API Management, който е конкурент на Zuplo. Той също така ръководи продуктови екипи в Meta и Stripe.

Съосновател на Zuplo Нейтън Тотън бил е ранен служител в Auth0, компанията за софтуер за идентификация в района на Сиатъл, придобита от Окта миналата година. Преди това е работил и в Microsoft.

В Zuplo работят 10 души. Други инвеститори в кръга от семена включват Boldstart, BoxGroup, както и лица като бившите лидери на Auth0 Еудженио Пейс и Джон Гелси, Главният изпълнителен директор на Snyk Guy Podjarny и BigID CEO Димитри Сирота.

Сподели

Времето днес

София
облачно
15.8 ° C
15.8 °
15 °
84 %
7.2kmh
100 %
чт
15 °
пт
10 °
сб
17 °
нд
19 °
пн
13 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук