14.8 C
София

С ново финансиране, стартъпът Aigen увеличава производството на селскостопански роботи, захранвани със слънчева енергия

(Снимка на Айген)

Сиатъл-зона стартъп Айгън компанията се стреми да увеличи производството на своите унищожаващи плевелите роботи и да разшири своя отпечатък върху фермите в САЩ.

Компанията в четвъртък разкри инвеститорите в новия си $12 милиона инвестиционен кръг. ReGen Ventures водеше кръга; NEA, Кливланд Авеню, Incite, и Susquehanna Частни капиталови инвестиции LLLP също инвестира.

Преди това GeekWire отчетените финансирането е от миналия месец.

Айген заяви, че ще използва пресните пари, за да увеличи производството на своите роботи, захранвани от слънчева енергия, които обикалят фермите и извличат плевели от почвата, намалявайки необходимостта от пестициди и ръчен труд.

Компанията планира да построи 70 робота в началото на следващата година от нова 7500 квадратни фута R & D и производствена база в Редмънд, Вашингтон.

Кени Лий, Съоснователят и CEO заяви, че най-голямото предизвикателство, пред което е изправена компанията, е осигуряването на незабавна стойност за земеделските производители.

Aigen’s weed-s slashing application помага за решаването на тази нужда — и it’s портал към други услуги, каза Лий.

“Вълнуващата част е, какви са допълнителните полезни товари, които можете да изградите върху робота, докато се внедряваме във фермата? И какви са данните, които могат да се събират с помощта на камери и сензори, които могат да бъдат полезни за фермерите?” той каза. “Това е реален потенциал на технологичната платформа, която ние’re building.”

Aigen печели пари, като начислява такса за площ и планира да предложи допълнителни услуги въз основа на данните, които събира.

Компанията с 23 души оперира главно в части от Средния Запад. Компанията планира да отвори нов хъб в Фарго, Ню Йорк, за да бъде по-близо до клиентите си.

Aigen заяви, че използва AI, за да ускори събирането и анализа на данни. Той’s също използва генеративен AI за обучение на модели за по-добро идентифициране на плевелите.

Лий има опит в киберсигурността и съосновава стартъп, наречен Weblife.io, който беше придобит през 2017 г. Айгън съосновател Рич Вурден е бивш старши инженер в компанията за електрически лодки в Сиатъл Pure Watercraft и машинен инженер в Tesla. Двамата се срещнаха в групов чат, фокусиран върху климата, в Slack, който помага на инженерите да променят кариерата си, за да се справят с климатичните проблеми.

Айген е част от група стартиращи компании в Сиатъл използване на AI за автоматизиране на селскостопански задачи като контрол на плевелите, торене, анализ на полето и др. Други компании включват Въглеродна Роботика, Въглеродна Роботика, която също така изгражда роботи, за да захване плевелите, и ТераЧисти, който използва машинно обучение и хардуер за отстраняване на скали от полета. 

Айгън повишен а $4 милиона семена кръг през 2022 г.

Сподели

Времето днес

София
умерен дъжд
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
88 %
1.5kmh
100 %
чт
15 °
пт
12 °
сб
18 °
нд
19 °
пн
17 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук