15.8 C
София

Жена в затвора, след като убиецът на RentaHitman.com се оказа – изненада – ФБР

34-годишна жена е вкарана в затвора за 18 месеца, след като се е опитала да използва сайта Rentahitman.com – не, наистина – за да плати на наемен убиец да ликвидира съперник, с когото е била в конфликт. Нейният бъдещ наемен убиец изненадващо се оказал агент на ФБР.

Зандра Елис от Ню Орлиънс по-рано се призна за виновна за предаване на заплашителни съобщения в междущатската търговия и беше осъдена от американски окръжен съдия на 31 октомври. След като изтърпи наказанието си в затвора, Елис ще прекара още три години под наблюдение и ще плати задължителна специална такса от 100 долара.

И се надяваме, че тя ще стои далеч от всички уебсайтове, които претендират да предоставят услуги за убийство под наем.

Според съдебните документи на 3 юни миналата година Елис е подала заявка чрез гореспоменатия точков сайт, използвайки псевдонима „Жасмин Браун“.

Елис въвела и истинския си имейл адрес, който все пак показвал, че принадлежи на Зандра Елис, а не на Жасмин Браун, заедно с истинския си телефонен номер и физически адрес. В частта от формуляра, в която се пита: „опишете какви услуги желаете да бъдат извършени“, тя посочила, че иска да убие жена, идентифицирана като „BH“.

„Бих искала тя да е мъртва, тъй като се опитва да ме убие“, пише Елис, известна още като Браун, според съдебните документи[PDF]. Тя предоставила също така телефонния номер, адреса и информацията за профила на „BH“ в Instagram.

Въпреки това Rentahitman.com не е бил истински сайт за наемни убийци, а е просто добре конструирана пародия. Бележка към бъдещите престъпници: откровено незаконни дейности рядко се предлагат в публичния интернет; дори в тъмната мрежа неща като наемни убийци обикновено са и федерални служители под прикритие.

Доткомът дори твърдеше и все още твърди, че е „100% съвместим с HIPPA (Закон за поверителност и защита на информацията за наемните убийци от 1964 г.)“. Според прокуратурата декларацията за поверителност на уебсайта очевидно в един момент е свързвала директно и с Центъра за оплаквания от престъпления в интернет на ФБР. Хуморът изглежда е бил изгубен за Елис.

В момента сайтът гласи: „Временно преустановяваме дейността си“ с големи червени букви, което може да помогне на други настроени към убийства нетизени хора да избегнат подобна съдба. Може би?

След като получава заявка за убийство под наем от Елис, уебмастърът на дот-ком-а, идентифициран в съдебните документи като „РИ“, пита Елис дали иска безплатна консултация с оперативен работник на терен. Тя се съгласила. РИ също така попитал защо в имейл адреса ѝ е посочено, че се казва Зандра Елис, а не Жасмин Браун.

Според прокурорите Елис е отговорила: „Аз не съм: „Не исках истинското ми име да бъде публикувано, в случай че това не е истинско или ако се върне към мен, или за да не отида в затвора за това, че съм искала да направя нещо подобно. Просто не исках това да се стовари върху мен.“

Малко след това РИ задействала големите оръжия, като уведомила Националния оперативен център за заплахи на ФБР, че Елис се опитва да наеме наемен убиец, който да извърши истинско убийство.

На 5 юли агент на ФБР под прикритие се обажда на Елис. Той казал на Елис, че името му е „Ейс“, и я попитал дали е готова да „направи този ход“. Елис му казала, че това зависи от цената.

Двамата се договорили за 1000 долара за удара, като Елис платил 100 долара предварително, след което се договорили да се срещнат в „Вафли хаус“ в Ню Орлиънс, за да може Елис да направи първоначалната вноска.

Тайна среща … в Waffle House

На 6 юли Елис се появява в ресторанта с малкото си дете в количка и заема място на щанда до Ейс, който носи записващо устройство.

Според съдебните документи Елис казала на агента под прикритие, че е „враждувала с BH в социалните мрежи, защото двете жени имат деца от един и същ мъж, който не е идентифициран по име. Елис твърдяла, че ако някой иска да убие нея и нероденото ѝ дете, то той трябва да си отиде“.

Тя също така казала на човека под прикритие, че истинското ѝ име е Зандра Елис, потвърдила, че иска да убие БХ, платила му 100 долара за убийството и се съгласила да плати останалата сума на вноски от 250 долара на всеки две седмици.

Агентът попитал Елис „дали има нещо, с което да се предпази“, на което тя уж погледнала раницата си и му казала „когато ме видиш с това, винаги съм с колан“.

Елис била окована с белезници, докато напускала Waffle House, и по време на ареста й притежавала пистолет Ruger с бойни патрони. ®

Сподели

Времето днес

София
облачно
15.8 ° C
15.8 °
14.5 °
72 %
5.1kmh
100 %
чт
16 °
пт
9 °
сб
18 °
нд
19 °
пн
16 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук