Пекинската банда за нападения „Волт Тайфун“ е конспирация под фалшив флаг: Китай

Share

Китай твърди, че бандата Volt Typhoon, която страните от „Пет очи“ обвиняват, че е подкрепян от Пекин нападател, насочен към критична инфраструктура, всъщност е измислена от разузнавателната общност на САЩ.

Националният център за реагиране при извънредни ситуации, свързани с компютърни вируси, Националната инженерна лаборатория за технологии за превенция на компютърни вируси и доставчикът на инфосигурност 360 Digital Security Group публикуваха миналата седмица доклад [PDF] за Volt Typhoon, озаглавен „<Lie to me/>: Тайната кампания за дезинформация, насочена към Конгреса на САЩ и данъкоплатците, провеждана от правителствени агенции на САЩ“.

Това заглавие вероятно ви казва достатъчно за това, което трябва да знаете за доклада, в който се твърди, че всичко, което сте прочели за Валт Тайфун, е резултат от кампания за дезинформация, планирана и осъществена от АНС, ФБР и министерствата на правосъдието, отбраната, вътрешната сигурност и енергетиката.

Разузнавателните служби на другите държави от инициативата „Пет очи“ – Австралия, Канада, Нова Зеландия и Обединеното кралство – се включиха в кампанията.

Доставчиците на информация бяха манипулирани – вероятно за да намерят фалшиви доказателства за дейността на „Волт Тайфун“ и след това да публикуват материали за това.

Целта на кампанията е била да се осигури повторното разрешаване на спорния режим за наблюдение без съдебна заповед на САЩ по раздел 702.

Истинските жертви бяха американският народ, тъй като раздел 702 позволява наблюдение без съдебна заповед на някои съобщения, изпращани от някои граждани.

Подобни намеси в личния живот очевидно са обидни за Китай, където всички съобщения на гражданите винаги са обект на наблюдение без съдебна заповед.

В интерес на истината по-рано Рей беше определил раздел 702 като най-добрата защита на САЩ срещу китайските хакерски групи.

Според Китай речта на Рей през април е била пропаганда, медиите са се хванали на нея, всички са решили, че Пекин върши неприятни неща в киберпространството, и опозицията срещу удължаването на раздел 702 се е стопила.

Но умните автори на документа прозряха заговора. Техният поглед върху речта отбелязва несъответствия в забележките на Рей, които предлагат улики за огромната конспирация.

За съжаление теорията, развита в документа, не включва хора с кожа на гущери, магически куршуми или фалшиви кацания на Луната.

Документът завършва с предупреждение към мирните народи по света, че съществуването на раздел 702 и неговото разширяване е доказателство, че САЩ са агресивен световен хегемон и „империя на хакерството“, която има намерение да държи Китай под контрол.

Ако фразата „Империя на хакерството“ ви се струва позната, то е защото авторите на този материал вече са я използвали, за да опишат дейностите на САЩ, разкрити в инфодъмпа „Vault 7 “ на Wikileaks от 2017 г., който разкрива, че ЦРУ е разработило инструменти за атака на обикновени операционни системи.

Подобни статии

Не пропускайте