22 C
София

SonicWall поглъща Solutions Granted на фона на нарастващото търсене на киберсигурност

Ориентираната към каналите компания за киберсигурност SonicWall купува базираната във Вирджиния MSSP Solutions Granted – първото й придобиване от повече от десетилетие.

Този ход е продиктуван от огромното търсене от страна на клиентите на управлявано откриване и реагиране (MDR) и разширено откриване и реагиране (XDR), заяви пред The Register главният изпълнителен директор на SonicWall Боб ВанКирк.

Заедно с базирания в САЩ център за операции по сигурността (SOC) като услуга, сделката означава, че SonicWall ще предоставя тези услуги на клиентите си за първи път.

„Току-що се върнах от двуседмично посещение в Европа и три четвърти от всички разговори с партньори бяха: „Хей, кога ще предложите MDR услуги?“, каза ВанКирк.

„Бях в Испания, Германия, Лондон и едно и също нещо: все повече се нуждаем – въз основа на нашите клиенти, това, което клиентите искат от нашите партньори – имаме нужда от тези възможности.

„Това, което Solutions Granted ни предоставя незабавно, са тези възможности – управлявано откриване и реагиране за крайни точки, за облак, управление на уязвимостите и, знаете, доказан опит [в областта на успеха].“

Главният изпълнителен директор заяви, че когато е поел ролята през август 2022 г., е било ясно, че компанията трябва да допълни предложенията си с услуги като MDR и XDR, за да могат клиентите да се борят със съвременния пейзаж от заплахи.

Той също така определи този ход като „фундаментален“ за растежа на компанията и такъв, който я позиционира по-добре при съществуващите партньори.

„Едно от нещата, които правим и които приложихме през изминалата година, е да удвоим подкрепата за нашите партньори за 100-процентовия ни партньорски пазар“, добави ВанКирк. „Направихме всичко, като започнем от обновяването на партньорската ни програма, направихме всичко по отношение на това как можем да обслужваме по-добре, да подкрепяме и да предоставяме необходимите възможности.

„Така че, знаете ли, това е от основно значение за нашия растеж, от основно значение е за това, от което се нуждаят партньорите на пазара, и ние просто виждаме, че MSP и MSSP растат – техните услуги са от основно значение. Недостигът на умения… компаниите не могат да се справят сами и това е критично ниво, наред с другите, които искаме да осигурим от страна на SonicWall.“

Финансови подробности за придобиването няма да бъдат разкрити, но всеки служител на Solutions Granted ще бъде запазен и ще се присъедини към SonicWall – нещо „изключително важно“ за главния изпълнителен директор Майкъл Крийн, който ще докладва на ВанКирк.

„Едно от най-ранните изявления беше: „Трябва да се запазим заедно, трябва да мога да доведа всички с мен“, каза Криан. „Защото, ако не ги доведем, тогава губя нещо, което е много важно за мен, емоционално… ако загубя един от тях, това ще стане много въздействащо.“

Пътят напред

SonicWall имаше натоварена година, през която трябваше да намери заместници на около 90 % от ръководните си длъжности, като освен това през септември стартира актуализирана партньорска програма SecureFirst.

Според ВанКирк новите промени ще бъдат пуснати първо за партньорите в Северна Америка и ще получат „изключително положителни“ отзиви, а през новата година ще бъдат въведени и в Европа, Близкия изток и Африка, заедно с допълнителни корекции въз основа на коментарите на партньорите.

През следващите няколко седмици ще се появи още по-рано поддръжка за допълнителни крайни точки, като Microsoft Defender „и множество други“, както и съобщения, свързани с изкуствения интелект за автоматизация.

„Защото, знаете ли, докато Майкъл и неговият екип свършиха невероятна работа в подкрепа на стотици, до 1000 MSP, когато се замислите за нашата партньорска мрежа от над 10 000, ние наистина искаме да изведем тази линия на мащаба“, каза ВанКирк.

„Така че изкуственият интелект ще бъде ключов компонент на това. Също така ще се стремим да разширим обхвата си и в други възможности и услуги. Така че това не е само запазване на Майкъл в екипа, а всъщност е опиране на този екип, тъй като ние предлагаме услуги с по-голяма стойност, отново за нашите партньори.“

През следващите няколко месеца SonicWall ще дебютира и с базирано в Европа SOC – „още една ключова услуга“, която компанията трябва да предлага, разкри ВанКирк.

Местоположението все още се пази в тайна, както и датата на стартиране, но обратната връзка с европейските партньори е взета предвид в голяма степен в процеса на вземане на решения. В момента SonicWall е най-загрижена за намирането на подходящи кадри за SOC.

„Най-важно е да имаме таланти, а не всички да са на едно място“, каза ВанКирк. „Хората могат да се намират в различни географски райони, така че разглеждаме езиковата поддръжка, часовите зони – всичко това със сигурност ще бъде взето под внимание, но абсолютно сигурно ще бъде базирано в Европа.“ ®

Времето днес

София
предимно облачно
22 ° C
22.9 °
20 °
73 %
1.5kmh
74 %
пт
33 °
сб
34 °
нд
34 °
пн
32 °
вт
27 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук