Дигиталните услуги предефинират здравеопазването

Share

Технологичният и научен прогрес се случва с такива бързи темпове, че понякога сякаш живеем в ума на автор на фантастична литература. Всичко обаче е реалност. Автоматизацията, дигитализацията, роботизацията – всички тези термини не са просто думи от учебници и книги, но и от живата реалност тук и сега.

Софтуерът навлиза във всяка една сфера от живота, дори без да ни пита. Все по-често говорим за е-здраве, е-образование, е-управление, е-търговия … Това, без съмнение, е голям плюс за цялото човечество, което се нуждае от качествени и лесно достъпни продукти и услуги повече от всякога.

Изобщо не са случайни и думите на популярния предприемач Марк Андрийсън, който казва, че „софтуерът изяжда света“ (software is eating the world). Макар и често да не ни се вярва, че това е така. Представяте ли си например да се лекувате от грип чрез софтуер?

Благодарение на дигиталните услуги, лечението на болести онлайн е напълно възможно и това се случва с помощта на електронното здравеопазване. Това е най-явното доказателство, че технологиите са наш приятел и тяхната цел да подобрят качеството ни на живот, а не обратното.

По дефиниция, електронното здравеопазване включва различни инструменти, които позволяват на човек да има цялата информация за себе си в удобен и систематизиран вариант, да се свързва с ендокринолози, акушеро-гинеколози, ортопеди и други видове лекари с голяма лекота и срещите му с тях да преминават колкото се може по-полезно и за двете страни.

Само си помислете колко време и ресурси спестява всичко това. От една страна, вие не губите време, чакайки с часове на опашка пред лекарския кабинет. Не трябва да съобразявате часа си за преглед с децата, работата или другите си ангажименти. Можете да получите професионална медицинска помощ, докато седите на дивана у дома, отпуснати сте и се чувствате толкова добре, колкото здравният ви проблем позволява. Така можете много по-спокойно да разговаряте със своя психолог или УНГ специалист, да му обясните всичко, което трябва да знае и да разберете много по-добре нещата, които самият той ви казва.

От друга страна, специалистът има точен и адекватен на работата си график, не разговаря с нервни пациенти, които му се сърдят за чакането на опашка и също притежава комфорта за един спокоен, високо професионален диалог.

Предимствата на преминаването към електронно здравеопазване са неизброимо много и вие можете лесно да се уверите в това, когато започнете да използвате услугите за онлайн лекарски прегледи, каквито се предлагат и от Consento. В крайна сметка, здравето не трябва да бъде нещо сложно и трудно достъпно и ако дигитализацията ни позволява да получаваме здраве бързо и удобно, ние непременно трябва да сграбчим тази възможност.

Запазихте ли си вече час за преглед онлайн?

Подобни статии

Не пропускайте