Какво да правим със стария автомобил

Share

Ако е дошъл моментът, в който искате да смените автомобила си, но е твърде стар или има нужда от ремонт, който сте непосилни да платите, или по друга причина искате да се отървете от старото возило, на помощ идват фирми, които се занимават с изкупуване на коли. Някои от тях могат да предложат и тяхното рециклиране на коли за скрап, други предлагат бартер, трети изкупуват, за да препродадат.

Ако желаете да реализирате бърза продажба на добра цена и се доверите на професионална фирма, като и тя има интерес към автомобила, според това, което търси. То първо фирмата трябва да извърши оглед на автомобила, да ви изготви оферта за цена. При взаимно съгласие фирмата купувач ви издава удостоверение, което да послужи за дерегистрирането му от КАТ и данъчната служба. Необходимите документи, които клиентът трябва да предостави при изкупуване, които могат да бъдат изискуеми са голям и малък талон на автомобила, платен пътен данък за годината, валидна „Гражданска отговорност“, застрахователна стойност, валиден технически преглед, лична карта, пълномощно от собственика на автомобила, в случаите когато сделката се сключва от друго лице. Част от тези документи може и да не са необходими при изкупуване на кола за скрап или рециклиране. Сделката при прехвърляне на превозното средство се извършва пред нотариус и получаванена сумата в брой или по банков път.

Ако решите да замените сегашния си автомобил с друг, това може да стане и чрез така наречения бартер, чрез който заменяте със по-нов и скъп модел или по-евтин и практичен. Ако интересите и на двете страни, купувач и продавач, са съвместими, то сделката може да бъде осъществена. Екип от специалисти оказват пълно съдействие за всяка една ситуация дали изкупуване на кола или бартер, както и за цялата организация по извършване на сделката – оформяне на документи, бюрократични процедури. При достигане на договорка всичко това ще бъде оформено бързо и коректно, при всички мерки, гарантиращи комфорта и сигурността на клиента.

Подобни статии

Не пропускайте