Как да изберете подходящия часовник за него?

Share

Стилен мъжки часовник винаги е перфектен подарък, независимо от повода. А ако трябва да бъдем честни, през годината такива не липсват – рождени дни, имени дни, годишнина от важно житейско събитие или просто, за да го зарадвате. Ако сте решили да подарите часовник, следващият въпрос, който непременно ще изплува в създанието Ви е: “Как да изберем подходящ модел?“. Вероятно ще Ви се стори нелесна задача, тъй като онлайн и в магазините се предлагат огромен брой модели на различни цени и марки. Ние обаче ще Ви издадем един много практичен принцип, а именно да изберете часовник, който ще подхожда не неговия темперамент. За да ви помогнем, в тази статия сме обобщили едни от най-често срещаните типове мъжки темпераменти и подходящия аксесоар за тях. Вижте кои са те:

Авантюристът

Мъжете, попадащи в тази категория са авантюристи. Те харесват новите предизвикателства и без да мислят много, се впускат с главата напред в следващото приключение. Те обичат да пътуват, да изследват света, опознавайки самите себе си. Този тип мъже имат нужда от часовник, който да бъде практичен и удобен. Хубаво би било да има функции, като светещи стрелки и компас, които ще му влязат в употреба, докато пътува в нови и непознати земи.

Смело сърце

Всички познаваме поне един мъж, силно пристрастен към адреналина и екстремните преживявания. Те се чувстват най-добре, когато тестват предела на собствените си възможности. Това ги кара да се чувстват истински живи и да се радват на всеки ден. Подходящият часовник за тях трябва да бъде много здрав, за да устои на техния динамичен начин на живот. Съветваме ви да заложите на метален корпус от стомана, а също и на стъкло със сапфирено покритие, което е устойчиво на надраскване. Ако Вашият човек е почитател на водните спортове, изберете модел, който е водоустойчив и подходящ за гмуркане. Гарантирам Ви, че той няма да иска да го свали от ръката си!

Любителят на технологиите

Той знае всичко най-актуално от света на технологиите и следи с интерес всички нови джаджи на пазара. За тази категория джентълмени е характерно тяхното естествено любопитство, което непрестанно ги кара си задават въпроси. Те искат да разберат как функционира всяко нещо и отделят часове в четене и проучване. За тях определено е най-добре да заложите на смарт часовник. Потърсете модел на известен технологичен бранд, който да предлага максимално много функции. Сигурни сме, че той ще прекара часове наред, разучавайки го и ще се похвали за всичките си приятели за страхотния подарък, който е получил от Вас.

Бизнесменът

Тези мъже са предприемчиви и целеустремени. Вероятно са прекарали години наред в упорита работа, за да изградят успешния бизнес, който притежават сега. Ежедневието им изисква да се обличат елегантно, ако не в костюм, то поне със сако. Подходящият часовник за тези господа трябва да бъде изискан и естетически издържан. Кожена каишка, метален корпус и стилен дизайн са перфектния избор. Препоръчително е да се доверите на марка, предлагаща високо качество, за да може да го използва дълго време. По всяка вероятност този подарък изисква да отделите по-голям бюджет, но вашият специален мъж ще бъде поласкан от жеста.

Ценителят

Има мъже, които са ценители на лукса и не биха се задоволили с нищо по-малко. Те обожават да изпъкват от тълпата и винаги се отличават с безупречния си вкус. Съвсем наясно са кое е най-доброто и искат да го притежават. Що се отнася до часовници – те винаги търсят уникални модели, с изящна и прецизна изработка, които обикновено се предлагат в лимитирани серии.

Надяваме се, че вече ще Ви бъде значително по-лесно да се ориентирате и да изберете подходящ часовник за любим мъж. Помислете какъв е неговия характер и какво би у отивало, а след това остава само да направите избор.

Подобни статии

Не пропускайте