Как да станете майстор на барбекюто

Share

Дългите слънчеви дни дойдоха и въздухът е пълен с уникалната миризма на барбекю! Почистете праха от грила: тази година ще сте майстор на барбекюто, както винаги сте искали. Само прочетете простото ни ръководство и всичко ще бъде под контрол.

Бъдете “Ръководител на грил проектите”

Що се отнася до грила, умението ви да планирате и организирате е най-голямото предимство. Деня преди да се захванете с грила помислете дали да не извадите барбекюто си, за да проверите всичко. Грилът и аксесоарите трябва да са чисти: ако готвите на мръсен грил, няма да постигнете перфектен резултат и всичко ще залепва по решетките. Така че използвайте твърда четка, за да накарате грила да заблести преди да посрещнете гостите!

Качеството пред количеството не е добър съвет в случая: както качеството, така и количеството са важни. Перфектно сготвените вратни пържоли не струват нищо, ако няма достатъчно пължоли за всички.

Например, може да предвидите около четвърт килограм за всеки от гостите, като изберете различни видове месо. Но ако планирате да приготвите и гарнитури или вкусен десерт, може да намалите това количество и пак да сте сигурни, че гостите ви ще хапнат добре.

Месото не е за всички

Защо да се ограничавате? Барбекюто може да е много повече от месо: можете да изпечете на грип риба – която ще бъде перфектна по време на почивка на морето – но също така и зеленчуци и плодове.

На приятелите ви вегетарианци ще им хареса ако изпечете малко патладжани, тиквички или авокадо, или пък може да ги изненадате с резени печена на грил диня. Вие може също да сте приятно изненадани от резултата! Пушеният вкус добавя нещо приятно към плодовете и зеленчуците, като ги прави още по-вкусни. Ако смятате, че малките парчета плодове и зеленчуци ще падат прекалено лесно между решетките, помислете дали да не си купите подложка за скара. Може да ни благодарите по-късно.

Напитките са от съществена важност

Тъй като всички ще съдят способността ви да готвите перфектно и да владеете огъня и скарата, трябва да помислите първо за себе си и да си вземете вода: вие ще сте този, който е най-близо до огъня в слънчев, горещ ден, така че първо се хидратирайте.

Разбира се, знаем, че да печеш на грил е много по-приятно със студена бира в ръката. За тази цел, охладителят за бира е перфектният аксесоар, който ще искате да имате по време на барбекюто. Ето този е просто перфектен.

Коктейлите също са задължителни: кой не би искал ледено студен коктейл? Може да приготвите някои от златните класически коктейли или може да изберете иновативни рецепти. Също така, можете да направите безалкохолни коктейли за тези, които ще карат към вкъщи. Тук ще намерите всичко необходимо, за да станете перфектен барман.

Познавайте барбекюто си

Дървени въглища или газ? Стилът на барбекюто ви казва много за вас.

Дали ще изберете класиката или не, няма как да пренебрегнете детайлите: температурата е ключът към перфектното готвене. Това важи както за наблюдението на регулатора за температурата, така и за това да оставите капака затворен точно колкото трябва преди да го отворите. Това е от изключителна важност: може да сте перфекционист и да искате да проверите всяко парче месо, за да ги изпечете перфектно, но всеки път като отворите грила, температурата намалява. А вие в никакъв случай не искате това да се случва! В идеалния случай трябва да завъртите месото само веднъж, за да се сготви добре отвътре.

Готови сте да се развихрите!

Грилът ви е толкова чист, че блясъкът се вижда от другия край на двора. Месото и зеленчуците само чакат да бъдат сготвени и приятелите ви пристигат. Сега всичко зависи от вас: покажете им кой е истинския майстор на грила това лято!

Подобни статии

Не пропускайте