Основни риболовни такъми за начинаещия рибар

Share

Ако не сте ловили риба от много години или ако сте рибар за първи път, нетърпелив да започне новото си хоби, ходенето по пътеките в голям риболовен магазин може да бъде плашещо. Ситуацията не би била различна, ако разглеждате артикулите в онлайн риболовен магазин. Изглежда, че има безкрайни възможности, когато става въпрос за риболовни такъми и е почти невъзможно да знаете откъде да започнете, без да харчите цяло състояние.
В следващите редове ще ви дадем повече информация за това кои основни риболовни принадлежности трябва да имате, ако сте начинаещи в начинанието. Съвет, преди да започнете – помислете за местоположението. Ако има нещо общо между рибарите, то е, че всички те обичат да говорят за риболов. Чудесен начин да научите къде да ловите риба е да намерите някой, запознат с вашия район и да поговорите с него. Научете различните видове риби, които живеят в района, в който искате да ловите, най-ефективните примамки и примамки за използване и общите места, които са най-продуктивни.
Има специфични въдици и макари, предназначени за всеки стил на риболов, но ключът към риболовците за първи път е да бъдат опростени. Ще искате да потърсите комбинация от въдица и макара, която можете да използвате както за риболов на стръв, така и за риболов на примамка.
Начинаещият рибар ще се нуждае още и от куки, тежести и плувки. Това са също основни рибарски принадлежности. Ако сте начинаещ, търсете куки, към които няма прикрепен предварително водач. Те могат да се намерят във всеки риболовен магазин. Тежестите са необходими, за да ви помогнат да осигурите по-голямо разстояние за замятане и да задържите стръвта си под вода. Няма рибар, който да не е започнал да лови с плувка. Често наричани индикатори за удар, плувките помагат да държите стръвта далеч от дъното на водоема и осигуряват ясна визуална индикация, когато риба яде вашата стръв.
Всеки рибар е ловил с помощта на жива стръв. Ако в крайна сметка се отегчите от риболова на стръв и започнете да търсите ново предизвикателство, тогава е време да започнете да експериментирате с примамки. От тях също десетки видове, така че изборът ви е изключително голям.
Представете си, че сте на любимото си място и сте опитали жива стръв и всяка примамка и все още не можете да хванете нищо. Това може да се дължи на една проста причина – рибите ги няма. Сега си представете, ако бихте могли да видите под водата и да знаете със сигурност, че риба има в района. Това е, което сонарните устройства могат да направят за вас.
Последният елемент, който е от съществено значение за начинаещия рибар, е доброто куфарче, в което да поддържате всички тези съоръжения организирани. Важно е да сте мобилни, тъй като може да се наложи често да сменяте местата, за да преследвате рибата. Не искате ръцете ви да са заети с куп такъми, когато се разхождате нагоре и надолу по брега на реката, търсейки следващия си улов. Изберете куфарче или пък раница, която да е достатъчно голяма, за да побере всичко, с достатъчно отделения и достатъчно удобна за носене през целия ден.

Подобни статии

Не пропускайте