Ревю на смартфона Nokia G20

Share

Финландската компания HMD Global, която произвежда смартфоните Nokia, представи през април няколко впечатляващи нови модела, които балансират добре между функционалности, производителност, дълъг живот на батерията и достъпна цена. В Pixelmedia.bg получихме възможност да тестваме един от тях, а именно Nokia G20 – телефона с по-високи показатели от серията G. Той надгражда G10 и добавя редица допълнителни възможности, запазвайки същевременно характерния за серията изчистен дизайн и стил.

Вижте още: Как Nokia X10 се грижи за околната среда

Разопаковане – какво има в кутията?

Nokia G20 идва в компакта кутийка, достатъчно малка за да не заема много място в каквато и да било чанта. В нея ще намерите още игла за отваряне на слота за карти, множество книжки с инструкции и информация за гаранцията, зарядно устройство и type-c кабел. Телефонът е с предварително инсталиран протектор на екрана, което осигурява много по-добра защита.

G серията на Nokia се отличава с елегантен, скандинавски дизайн, в лек (едва 197 гр.) и тънък корпус. Конкретно G20 се предлага в два цвята – Glacier и Night, като в редакцията ни дойде Glacier – версията. Размерите на телефона са 164.9 на 76 на 9.2 мм. Корпусът е изцяло покрит с пластмаса, поради което се усеща изключително солидно, подобно на останалите модели от серията. Големината на модела всъщност е идентична с тази на G10, но е много по-бърз от него. И двата апарата се предлагат с операционна система Android 11 и ще получат ъпдейт на операционната система за срок от две години, както и три години на сигурността.

Екранът

на Nokia G20 е 6.52 – инчов, IPS LCD, а съотношението му към тялото е 81.9 процента. Резолюцията е 720 x 1600 пиксела (20:9 съотношение, ~269 ppi).

Смартфон Nokia G20

Камери

Смартфонът разполага с четворна задна камера с основен 48 мегапикселов широкоъгълен сензор. Той има още 5 мегапикселов ултраширокоъгълен сензор, 2 мегапикселов сензор за дълбочина и 2 мегапикселов макро сензор. Сред екстрите й са LED светкавица, HDR и панорамна функция. Може да записва 1080p@30fps видео. И четирите задни камери са в кръг, разположен централно на задния панел, който представлява приятен акцент към дизайна на апарата. Предната селфи камера е с резолюция 8 мегапиксела.

Моделът има говорител, както и 3.5 мм. аудио жак.

Комуникационни стандарти

Nokia G20 не поддържа 5G, но затова пък работи със стандартите GSM от второ поколение, HSPA от трето и LTE от четвърто поколение. Разполага…

Цялото ревю е достъпно в технологичния сайт Pixelmedia.bg

Подобни статии

Не пропускайте