16.8 C
София

Електронни репеленти срещу хлебарки – ефективни ли са?

Всеки от нас се стреми да поддържа дома си максимално чисто и здравословно за живот място. Понякога обаче се оказва, че не е толкова лесно, колкото звучи.

Достатъчно е само да си помислим за малките, неприятни и не особено симпатични насекоми, наречени хлебарки, които понякога решават, че ни трябва компания или директно банда съквартиранти. И просто така, като едното нищо, решават да се нанесат в нашето сакрално пространство.
Напълно естествено е в подобни сакрални моменти да ни дойдат най-различни мисли и планове, свързани със заветното елиминиране на хлебарки и връщане в нормален ритъм.

Един от начините, по които можем да го направим, е чрез електронни репеленти. Нека заедно разгледаме какво представляват и доколко са ефективни при унищожаването на хлебарки.

Какво представляват електронните репеленти против хлебарки?

Електронният репелент срещу хлебарки функционира, излъчвайки ултразвукови или високочестотни звукови вълни. Предполага се, че този шум следва да предизвика реакция, която объркава и дори директно елиминира определени вредители като хлебарките. Звукът е твърде висок, за да бъде чут от хората и не следва да причинява неудобства в домакинството.
Обикновено електронните репеленти представляват устройства, които се включват в стенни контакти и могат да бъдат закупени от почти всеки магазин за домашна електроника.

Ефективни ли са електронните репеленти за унищожение на хлебарки?

Според част от хората, водещи битка с хлебарките, електронният репелент е добро оръжие, защото се използва доста лесно и се счита за донякъде хуманен. За съжаление, перфектният на хартия уред не е толкова успешен в практиката.

Според някои научни изследвания няма реални доказателства, че електронните репеленти въобще оказват някакво сериозно влияние върху поведението на хлебарките. Нещо повече – германските хлебарки, които се считат за най-разпространения вид в света, могат да преминат абсолютно безпроблемно около десетки подобни приспособления.

И все пак се оказва, че електронните репеленти имат някакво влияние, но не такова, към каквото се стремим. Установено е, че с работата си могат да повлияят негативно на малки домашни животни като хамстери или морски свинчета, дори да объркат функционирането на алармената ни система. Определено не звучи като устройство, което искаме в дома си.

За щастие обаче има и други начини да победим хлебарките в дома.

Защо да се доверим на професионална фирма за елиминиране на хлебарки?

На първо място по ефективност за справяне с хлебарки в домакинството съвсем логично е тактиката да се свържете с професионална фирма за унищожението им.

Предимствата на метода са много, като най-важното сред тях е, че позитивният краен резултат е практически гарантиран. Стремете се към организация, която покрива всички стандарти за безопасна и успешна работа, разполага с лицензи и хиляди доволни клиенти. При нужда от помощ препоръчваме да разгледате сайта на фирма “Превента” и да се свържете с консултантите им, за да си запазите час.

Защото напастта от хлебарки няма място в домовете ви, а понякога, колкото и да ни се иска, проблемът не се решава само с електрически репелент. Трябват си професионални, ефективни и целенасочени усилия, за да сте сигурни, че малките гадинки никога повече няма да пристъпят прага на жилището ви. А ние можем само да ви пожелаем успех!

Сподели

Времето днес

София
предимно ясно
16.8 ° C
16.8 °
15 °
78 %
4.6kmh
20 %
нд
15 °
пн
20 °
вт
22 °
ср
23 °
чт
16 °

Автор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук