Следи колко струва имотът ти: Портфолио приложение за телефони

Share

През последното десетилетие технологиите промениха из основи начина, по който хората управляват своите инвестиции. Днес всеки може да следи цената на криптовалутите и акциите си в реално време, да анализира тенденции и дори да задават известия за определени прагове, както и да провери баланса по банковата си сметка с няколко клика на телефона – но не и цените на имотите – до сега.

Проследяване на имотните цени в реално време

От септември 2024, сайта за имоти Реалистимо предоставя актуална информация за цените на имотите на база локация, тип на имота и големина. Вижте детайлни данни за това колко струва един едностаен или двустаен апартамент в различни райони на София или следете как се променя цената на къщите в предградията. Например, статистиките за цените на имотите в София на Realistimo.com показват ценови анализи, базирани на локация и тип имот, което е изключително полезно за потенциални купувачи и инвеститори.

Платформата предлага обобщени данни за цените в ключови столични квартали като „Лозенец“, „Младост“ и „Овча купел“, както и за различните типове имоти – от студиа до големи апартаменти и къщи. Статистиката се базира на реални сделки, което я прави по-точна от всякога. Така, с помощта на Реалистимо, вече е възможно да получите ясна представа за пазарната стойност на Вашия имот. Това важи и за другите големи градове в България като Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и други.

Инвестицията в имот е една от най-сигурните, но въпреки това следенето на цената и развитието на тези активи беше сложно, неточно и изискваше значителни усилия. Трудно можеше да се намери точна статистика за цените на имотите по райони или по видове недвижими имоти. Дори ако сте имали информация за актуалните цени в даден район, беше предизвикателство да получите надеждни данни за дългосрочните тенденции и развитието на пазара.

Реалистимо Портфолио: Управлявайте имотите си умно

С новата апликация Портфолио от Реалистимо управлението на Вашето имотно портфолио става толкова лесно, колкото следенето на криптовалутите, банковата Ви сметка или акциите Ви. Приложението позволява на собствениците на недвижими имоти да добавят своите активи, да следят цените им в реално време и дори да получават известия, когато настъпи промяна в стойността на пазара.

Веднъж регистрирали се, потребителите могат да добавят различни имоти към портфолиото си – било то апартамент, къща или търговски обект. На база на реални данни от пазара, апликацията автоматично актуализира стойността на Вашите имоти и Ви предоставя точна представа за тяхната актуална пазарна цена. Можете да зададете известия за ценови промени или пазарни тенденции, за да сте винаги в крак с движението на имотния пазар.

Това означава, че не само ще имате достъп до статистика за имотите си, но и ще получите стратегически предимства при вземането на решения. Независимо дали планирате да продадете имот или да купите нов, Реалистимо Портфолио ви предоставя всичката информация, която Ви е необходима, за да направите правилния избор в правилния момент. Приложението е безплатно и е налично както за телефони на Android като Самсунг и други през Google Play магазина за приложения, така и за смартфони и таблети от Apple през App Store.

София: Пример за развитие на имотния пазар

Ако погледнем статистиките за София от платформата, ще видим интересни тенденции. Например, средната цена за квадратен метър на апартамент в центъра на София през последните няколко години се е увеличила значително, като „Лозенец“ и „Изток“ продължават да бъдат едни от най-желаните райони. В същото време, квартали като „Овча купел“ и „Люлин“ предлагат по-достъпни варианти, но също така показват значителен ръст в цените поради своята близост до нови инфраструктурни проекти и подобрения в транспортната мрежа.

Тези данни предоставят изключително ценна информация за инвеститорите и собствениците на имоти, които искат да вземат информирани решения. А с помощта на Реалистимо Портфолио можете да получавате всички тези данни директно на телефона си, без да се налага да търсите информация в различни източници.

Досега следенето на стойността на недвижимите имоти беше трудна задача. Липсваше надеждна статистика, а процесът по получаване на информация беше тромав и времеемък. Сега, благодарение на иновативната платформа Реалистимо и приложението Реалистимо Портфолио, управлението на вашите имотни активи става толкова лесно, колкото следенето на криптовалути и акции.

Подобни статии

Не пропускайте