Платформата Tableau е включена в квадранта на лидерите на Gartner

Share

Компанията за пазарни анализи Gartner постави платформата Tableau сред лидерите в тазгодишното издание на “Магическия квадрант за аналитични и Business Intelligence платформи“. В него попадат технологични решения, които са лесни за усвояване и използване, богати на функционалности и добре съобразени с нуждите на потребителите. Лидерите се отличават с атрактивни ценови модели, висока добавена стойност както за професионалистите в анализите, така и за бизнес потребителите, скалируемост и ясно начертана визия за развитие.

„Признанието за Tableau се дължи на факта, че през последните 12 години тази BI платформа неизменно е водеща сред решенията за анализ и визуализация на данни“ – посочва Даниела Димова, маркетинг мениджър на българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която има дългогодишен опит във внедряването на ERP, CRM и BI системи у нас – „Като лидер, Tableau притежава всички тези характеристики. Платформата следва своята мисия да осигури на всеки потребител възможност да види, разбере и изгради своята работа и решения на базата на данните. А внедрената в нея технология vizQL превръща данните в интерактивни графики, отчети и визуализации с минимални усилия.“

Gartner класира представените на пазара аналитични решения и BI платформи по признаци като качеството и жизнеспособността на предлаганите софтуерни решения, пазарна и ценова стратегия; добавена стойност и цялостна удовлетвореност от работата с аналитичните системи, демонстрирано разбиране на пазара и нуждите на потребителите; иновативност и други.

Tableau се откроява като една от най-иновативните BI платформи в света, добавяйки постоянно нови продукти и функционалности към своето портфолио. Включването на AI възможности като Tableau Pulse прави системата по-лесна и интуитивна за използване дори от неспециалисти. Вграденият изкуствен интелект помага най-вече на бизнес потребителите да движат ежедневната си работа, разчитайки на данните, представени по лесен за разбиране и анализ начин. Друга насока в развитието на Tableau са вградените (embedded) анализи, които могат да се използват в различни системи, клиентски портали и приложения. В добавка системата има и възможност за автоматично генериране на код за улесняване вграждането и взаимодействието с визуализации, отчети и работни табла.

Най-новото облачно решение Tableau+ включва ключови AI функционалности, като Einstein Copilot for Tableau, които улесняват ефективността на работа и продуктивността на бизнес потребителите. Добавени са и административни функционалности за по-лесното управление на големи и сложни внедрявания и е улеснено свързването към данни от собствени, публични и частни облачни среди. Поръчването и поддържката без нужда от множество договори и ценови модели също е по-лесна, както и достъпът до множество допълнителни ресурси и експертни консултации.

Малките семейни, творчески и занаятчийски компании могат да финансират внедряването на Tableau с европейски средства в рамките на процедура BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите”, кандидатстването по която продължава до 16 септември.

Подобни статии

Не пропускайте